Brabantse burenbonje: iets klopt er niet

Door Janneke Boluijt

Het Brabants Dagblad van 17 september besteedt aandacht aan burenruzies, met een reportage en een bericht op de voorpagina. Dat laatste stukje meldt: in het verspreidingsgebied van de krant is het aantal burenruzies gestegen. Is dat ook zo?

Als je 2007 vergelijkt met 2006 is het aantal meldingen van burenruzies met bijna 100 gestegen. Het afgelopen jaar waren er 927 meldingen, meldt de krant, die zich blijkens het stuk baseert op cijfers van de politie Brabant-Noord. ‘Het jaar daarvoor waren het er 100 minder’, staat er.

 

,,Klopt niet.”, zegt een woordvoerster van de politie. ,,In 2006 ging het om 1063 meldingen. Dus het aantal meldingen neemt juist af.”

 

De redactie van het Brabants Dagblad reageert kort en krachtig: ,,Geen idee hoe dit kan.” Ook de woordvoerster van de politie heeft geen idee waar het is misgegaan.

 

De politiewoordvoerster benadrukt nog maar eens: ,,Media moeten voorzichtig zijn met het publiceren van berichten waaruit blijkt dat er ‘steeds meer’ incidenten plaatsvinden, zeker als het gaat om aangiftes bij de politie. Als het aantal meldingen al was gestegen, wil dat niet zeggen dat er daadwerkelijk meer incidenten plaatsvinden. Doordat er tegenwoordig anoniem en via internet aangifte kan worden gedaan, stijgt het aantal meldingen alleen.”

 

Bronnen:

 

Brabants Dagblad 18 september 2008

Politie Brabant Noord

Redactie Brabants Dagblad

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Uncategorized

Een Reactie op “Brabantse burenbonje: iets klopt er niet

  1. Pingback: ‘Meer burenruzies in Brabant’ | Leugens.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s