Welke werkzoekende heeft perfecte baan?

metrodoor Perry van Wesel

metro_logo_new_big2Metro meldde op maandag 16 februari dat volgens 7500 werknemers in Europa en de Verenigde Staten de perfecte baan niet bestaat. Driekwart van die 7500 hoopt in de toekomst de perfecte baan alsnog te vinden. Dat blijkt althans uit een onderzoek van de vacaturesite Monsterboard.nl. Een slimme vorm van free publicity?

Monsterboard begrijpt resultaten wel
Woordvoerder Annemarije Pikaar van Monsterboard.nl legt uit hoe de uitslag tot stand is gekomen. ‘Mensen konden op onze site op een poll stemmen. Daar is de uitslag op gebasseerd.’ Pikaar kijkt niet op van het hoge aantal mensen dat niet tevreden is met hun baan. ‘Wij zijn een vacaturesite, mensen die hier op de site komen zijn meestal niet tevreden met hun baan. De uitslag is dus heel goed te verklaren.’ 

Monsterboard stuurt geregeld persberichten rond over uitslagen van polls en onderzoeken van haar eigen website. Wij vinden in elk geval dat je de uitslag van deze poll moeilijk betrouwbaar of representatief kunt noemen. En nieuws is het al helemaal niet, omdat het een grote open deur is die hier wordt ingetrapt.  

Geen reactie van Metro
Metro nam het persbericht over en creëerde daarmee eigenlijk een soort van free publicity voor Monsterboard. Heeft de krant eerst nagetrokken hoe betrouwbaar of representatief het onderzoek was? Zo ja, wat was dan de afweging om deze open deur tot nieuws te bevorderen?  De journaliste, Milou van der Will, wilde  helaas niet meewerken aan deze publicatie, waardoor FHJ Factcheck geen reactie kan plaatsen van Metro.

Bronnen:
Metro (16 februari 2009)
Annemarije Pikaar (woordvoerder Monsterboard.nl)

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Uncategorized

Een Reactie op “Welke werkzoekende heeft perfecte baan?

  1. Pingback: Fact-checkers lopen achter de feiten aan « De nieuwe reporter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s