Crisis heeft nauwelijks effect op kerstpakketten

Door Erwin van Nuland

omroepbrabantWederom een bericht over de economische crisis. Ditmaal lezen we dat de recessie effect heeft op de kerstpakkettenbranche. Omroep Brabant kopte op zijn website: ‘Bezuinigen op kerstpakketten’. Maar bij het verder scannen van deze pagina staat onder het kopje gerelateerd nieuws: ‘Crisis heeft nauwelijks invloed op kerstpakket’. Bij FHJ Factcheck gingen de alarmbellen direct rinkelen.


 

kerstpakketten

Het item op de site van Omroep Brabant bevat een videofragment van redacteur Rob Bartol die in maart een kijkje nam op de Nationale Kerstpakkettenbeurs. Op dat moment was het nog niet echt duidelijk welke kant het opging met de verkoop van de kerstpakketten en werd een erg voorzichtige conclusie getrokken.

In het radio-interview dat bij het actuele kerstpakkettennieuws hoort, worden minder forse bewoordingen gebruikt dan in het web-artikel dat daaruit gedestilleerd is. Zo staat in het artikel: “Door de crisis willen bedrijven niet meer zoveel uitgeven aan kerstpakketten. Ze zouden er zelfs 30 procent minder aan uitgeven.” 

De door Maarten Kortlever geïnterviewde Merijn Kokke van Kerstpakkettenplaza is op de radio wat genuanceerder: “We vinden het nog te vroeg om conclusies te trekken voor de rest van het jaar. We zien dat de gemiddelde pakketbesteding zo’n 3 tot 4 euro naar beneden bijgesteld is.” Vervolgens gaat het gesprek ook nog over hoe het kerstpakket dit jaar gevuld gaat worden en wat de nieuwste trends zijn.

Rondje bellen
Een rondje bellen naar verschillende kerstpakkettenhandelaren levert een wisselend beeld op. Zo geeft een verkoper van HSG Kerstpakketten aan dat er niets te merken is van een crisis en ook verwacht hij niet dat het problemen gaat opleveren. Kerstpakketten.nl geeft aan dat de verkoop dit jaar wat later op gang komt. De verkoopster wijt dit echter aan de late vakanties, waardoor bedrijven nog helemaal niet met Kerst bezig zijn. De telefoniste van kerstpakkettenexpress.nl denkt dat veel bedrijven Prinsjesdag afwachten omdat er fiscaal wat gaat veranderen. Wat er dit jaar werkelijk gaat gebeuren met het kerstpakket blijft dus nog koffiedik kijken en iedere verkoper heeft zijn eigen verhaal.  

Dikker aangezet
Toch is dit voor Omroep Brabant geen reden om niets met het onderwerp te doen. Interviewer Maarten Kortlever geeft in een reactie ook aan dat het duidelijk om het verhaal van dit ene kerstpakkettenbedrijf gaat en niet over een algemene conclusie. Daarnaast gaat het gesprek ook niet alleen over de crisis maar ook over de trends in kerstpakkettenland. De begeleidende internettekst is wel wat dikker aangezet.

Advertenties

9 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

9 Reacties op “Crisis heeft nauwelijks effect op kerstpakketten

 1. Sligro Kerstpakketten is lekker thuiskomen!

  Misschien wel de eindejaarstraditie van 2009 in Nederland; lekker thuiskomen met een kerstpakket en samen met gezin of vrienden genieten van de inhoud! Verrast u ook uw relaties en medewerkers met een sfeervol kerstpakket, passend bij uw bedrijf? Bestel dan snel op http://www.sligro-kerstpakketten.nl!

  Sligro kerstpakketten: zoveel variatie, daar maak je iedereen blij mee!

 2. In de aantallen is niets te merken, maar de vraag naar Eigen Keuze Kerstpakketten is wel weer groter dan vorig jaar. Als het gaat om traditionele kerstpakketten, of de modernere Eigen Keuze Kerstpakketten waar iedereen echt blij mee is (zie http://www.iets-leuks.nl of www .time2choose.nl), dan moet je bij http://www.kerstpakketten.tv zijn!

  Kerstpakketten.TV denkt met je mee!

 3. Bent U op zoek naar een goed kerstpakket dan bent U bij de Sligro op het goede adres,dus surf snel naar http://www.sligro-kerstpakketten.nl en laat U verrassen.

 4. Van traditionele kerstpakketten tot trendy kerstcadeaus, bij Sligro bent u aan het juiste adres! De traditionele kerstpakketten zijn zo samengesteld dat de ontvanger er lekker mee thuiskomt, de kerstcadeaus volgen de laatste trends in kleur en design. In alle gevallen voor elk wat wils! De themapakketten hebben een bijzondere sfeer doordat ze artikelen uit een specifieke streek of land bevatten of afgestemd zijn op een moment van gezamenlijk genieten! Voor meer informatie ga dan naar http://www.sligro-kerstpakketten.nl en verras Uw medewerkers.

 5. Bij ons vindt u de lekkerste ambachtelijke lekkernijen afkomstig van collega boeren.
  Lokale Nederlandse streekproducten die de echte smaken van vroeger weer doen leven.
  Smaakvolle producten die puur natuur zijn bereidt met een duidelijke herkomst.
  Tevens levert u een positieve bijdrage aan de gezonde ontwikkeling van het platteland.
  Originele kerstpakketten die verrassend, onderscheidend en bijzonder zijn om te geven.

  Graag tot ziens op krstpkkt.nl

 6. Ik ben benieuwd of er verschillen te ontdekken zijn met vorig jaar. Lijkt me onwaarschijnlijk omdat onze grootste klanten alweer contact hebben gezocht voor een exclusief en origineel kerstpakket, wijnpakket of kerst relatiegeschenk van KerstpakkettenStop.nl

  Neem een kijkje op KerstpakkettenStop.nl

 7. Wij van 101Kerstpakketten.nl merken nagenoeg niets van een stagnatie in de afname. Dit heeft wellicht te maken met het feit dat wij elk jaar weer verrassend uit de hoek komen met unieke en originele kerstpakketten, wijnpakketten en kerst relatiegschenken, waardoor onze klanten een ruime keuze hebben uit originele geschenkpakketten.

  Bezoek onze website op: 101Kerstpakketten.nl

 8. KerstpakkettenIdee.nl moet concluderen dat de afname juist gestegen is ten opzichte van andere jaren. Een directe verklaring hiervoor hebben wij van KerstpakkettenIdee.nl niet, maar het zou kunnen zijn dat de werkgevers juist iets extra’s willen doen in deze zware economische tijd. Het is goed van een werkgever om tijdens de kerstdagen een blijk van waardering te geven aan zijn werknemers, want ook zij hebben het moeilijk en leven vaak in gespannen kringen (mede door de crisis).

  Bekijk ons reuze assortiment op: KerstpakkettenIdee.nl

 9. Wij van KerstpakkettenTip.nl denken juist dat de crisis een positieve invloed heeft op de kerstpakketten afname. Juist in deze tijd van crisis is het belangrijk dat een werkgever iets extra’s dort voor zijn werknemers! Ook is belangrijk dat een bedrijf zijn zakenrelaties in het zonnetje zet, zij zijn immers olie van de machine!

  http://www.kerstpakkettentip.nl – Ruime keuze uit originele kerstpakketten, wijngeschenken en kerst relatiegeschenken. KerstpakkettenTip.nl is groothandel en leverancier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s